Zijn ze terug?

Er  komen  steeds meer meldingen van mensen die schimmig witte gedaantes in de schemering zien lopen op en rondom de Luttenberg. Waar komen deze meldingen vandaan? Kloppen de meldingen en zo ja? Wat zijn het voor gedaantes? Velen denken dat het de witte wieven zijn die zich weer vertonen. Als dat waar is,  waar hebben ze al die tijd dan gezeten? Niemand lijkt het te weten en ook niemand die een melding heeft gemaakt, heeft het deze gedaantes durven te vragen….

cropped-21761549064_2da35f2097_o.jpg

 

Van oudsher heeft het dorpje Luttenberg een haat-liefde verhouding met de Germaanse wijze vrouwen, die vroeger soms als mist ineens tevoorschijn konden komen en net zo plotseling leken te kunnen verdwijnen. Vele legendes en sagen hebben zich vanaf de middeleeuwen rondom de Luttenberg en deze vrouwen afgespeeld.

Om te onderzoeken of het daadwerkelijk de “Witte Wieven” zijn, is besloten om Luttenberg en de regio in het weekend van 28 oktober op ontdekkingstocht te laten gaan en wellicht kennis te laten maken met deze bijzondere vrouwen. Jong en oud wordt verzocht deel te nemen en de eventuele terugkomst van de Witte Wieven op de Luttenberg te vieren.  En wellicht willen deze “wieve” dat dan wel ieder jaar opnieuw doen, als ze voor de rest van het jaar maar met rust worden gelaten.

Het  “ontdekkingsprogramma” zal nog nader vorm krijgen. Wel lijkt het ons goed om alvast te melden dat het een spannende ontdekking gaat worden De onderstaande initiatiefnemers willen uitdrukkelijk vermelden dat deelname op eigen risico is!