Luttenbergsbos donker

Onderzoek naar de vreemde gebeurtenissen op de Luttenberg

Er komen steeds meer meldingen van mensen die vreemde dingen op de Luttenberg meemaken. Zo zijn onlangs wat campingbezoekers de tijd kwijt geraakt. Ook is er melding gedaan van plotseling opkomende mist en lijkt het alsof er soms fluisterende stemmen te horen zijn. Waar komen deze meldingen vandaan? Kloppen de meldingen en zo ja? Hebben ze met elkaar te maken? Bepaalde personen verklaren dit door de aardstralen die op de Luttenberg een krachtveld vormen. Weer anderen denken dat de Witte Wieven terug zijn gekeerd. Als dat waar is, waar hebben ze al die tijd dan gezeten? Niemand lijkt het te weten en ook niemand die een melding heeft gemaakt, durft het met zekerheid te zeggen….

Luttenberg
Van oudsher heeft het dorpje Luttenberg een haat-liefde verhouding met de Germaanse wijze vrouwen, die vroeger soms als mist ineens tevoorschijn konden komen en net zo plotseling leken te kunnen verdwijnen. Vele legendes en sagen hebben zich vanaf de middeleeuwen rondom de Luttenberg en deze vrouwen afgespeeld.

Om te onderzoeken of het daadwerkelijk de “Witte Wieven” zijn, is besloten om Luttenberg en de regio in het weekend van 28 t/m 30 oktober op ontdekkingstocht te laten gaan en wellicht kennis te laten maken met deze bijzondere vrouwen. Jong en oud worden verzocht deel te nemen en de eventuele terugkomst van de Witte Wieven op de Luttenberg te vieren. En wellicht willen deze “wieve” dat dan wel ieder jaar opnieuw doen, als ze voor de rest van het jaar maar met rust worden gelaten…

Posted in Uncategorized.