Programma Witte Wieven Luttenberg 2016

Witte Wieven ontdekkingsprogramma

Let op: Alle deelname is op eigen risico!

Vrijdagavond 28 oktober: Witte Wievenrun

Sportdorp Luttenberg organiseert voor de basisschooljeugd en haar ouders een Witte Wievenrun door het dorp. Dit doen ze in samenwerking met de sportdocent van Esmoreit en Topfit Salland. De Luttenbergse jeugd en hun ouders zullen in Witte Wieven kleding laten zien hoe hard ze voor de Witte Wieven weg kunnen rennen! Want oh wee wanneer deze dames kwaad worden. Dan moet je heel hard kunnen rennen!

De start en finisch is bij Elckerlyc. Zorg dat je tijdig (om 18.40) uur aanwezig bent, dan zal namelijk worden begonnen met een speciale, gezamelijke warming up. Daarna zal er gestart worden.

Het is een run waar iedereen (alle kinderen) aan deel kunnen nemen en gaat metname om plezier. Het is dus geen wedstrijd, uiteraard mag je je klasgenootje wel uitdagen net zo snel te zijn als jij. De prijsuitreiking gaat dus niet naar de snelste van het parcours, maar naar degene die het mooist is verkleed.  De prijsuitreiking is aansluitend bij Elckerlyc. 

Aanmelden? Nee, dat hoeft niet.  Ook zijn er geen kosten aan verbonden. Wel zijn er leuke prijzen voor de kinderen te winnen, bijvoorbeeld: Degene die het leukst verkleed is rondom het thema: "Witte Wieven". 

Vragen? Mail naar: r.lommers@vodafonevast.nl

Zaterdagavond 29 oktober: Ontdekkingstocht Witte Wieven

Jeugdgroep Aksie organiseert in samen werking met Elckerlyc en de Laarman een Ontdekkingstocht naar de Witte Wieven op de berg in Luttenberg. Omdat niet iedereen dit zal durven, is besloten om alvast een inventarisatie te maken welke mensen mee willen doen aan de ontdekkingstocht. En wellicht zit er ook nog wel een ontmoeting in...

We bevelen buurtschappen, buren, vriendengroepen, sportteams om zich als groep ( +/- 8 – 10 personen) in te schrijven. Ook individueel kun je je inschrijven. We delen je dan in een groep in.

De jongste jeugd kan in groepen vertrekken tussen 19.00 en 20.00 uur. Om veiligheidsredenen is hiervoor gekozen. Stel dat we de witte wieven ontdekken… Uit de overlevering van de oude verhalen blijkt dat de witte wieven aan het begin van de avond en voor jonge mensen onder de 13 levensjaren, nog wat milder zijn.  Deze tocht zal ongeveer 45 minuten duren.

Volwassenen en jeugd vanaf 14 jaar kunnen vertrekken tussen 20.00 uur en 21.30 uur.  Deze tocht zal ongeveer 1 uur  duren.

De afsluiting van dit culturele folklore verhaal zal plaatsvinden in Elckerlyc

Witte wieventol: Tot 13 levensjaren € 2,- euro p.p  Vanaf 14 levensjaren € 4,- euro p.p.

Vragen? Mail naar: contact@jeugdgroepaksie.nl

Aanmelden kan via dit contactformulier

Zondagmiddag 30 oktober: Lekker Laarman

Landbouwmuseum De Laarman staat in het teken van Lekker Eten met "Lekker Laarman". Uit overlevering van de vele sagen en legenden, blijkt dat het schenken van lekker eten aan de witte wieve, de dames gunstig te stemmen. De Laarman zal er tijdens deze proeverij alles aan doen om de smaakzintuigen te prikkelen.

Kom proeven van het speciaal gebrouwen Luttenbergse Witte Wieven Bier en probeer daarna allerlei lekkers uit. Ook kan naast het proeven van allerlei culinaire probeersels en streekgerechten een wandeling gemaakt worden naar de "Witte Wieven kuil"

Iedereen kan deelnemen en gerechten proeven!

Meer info over exacte programma en entree: www.delaarman.nl